Magic Help For Life.

Gratis hulp bij inzicht op het leven en meer .

                                                     IntuïtieIntuïtie is inderdaad de sleutel naar geluk!! Sommigen weten van nature hoe je er naar kan luisteren!! Maar dat is helaas niet iedereen gegeven. Geen punt want je kan het leren door te oefenen!! Hoe doe je dat ???

Verstil en vertraag je tempo zodat je beter kan horen en zien wat er gebeurt in en om je heen!! Zorg dat je leefomgeving eenvoudig is en gestructureerd.Kijk..dat geeft rust door balans in je leven. Zorg ook voor voldoende slaap en wanneer je begint te mopperen maak dan een lekkere wandeling zodat je alle onbalans kan afvoeren. Dat is wat lopen doet en zeker in de natuur. Overbodige handelingen vallen weg wanneer je je vereenvoudigd. Kan je meer bezig zijn met dingen waar je blij van wordt.

Trek je wat meer terug en luister naar de omgevingsgeluiden!! Doe dat regelmatig en liefst iedere dag minimaal een half uur!! Laat je ademhaling je helpen door met je adem met aandacht naar je hart te gaan of dieper in je lichaam bijvoorbeeld onder je navel en je aandacht af wisselend te richten op luisteren naar de omgevingsgeluiden of de stilte en weer naar binnen in je lichaam neer je hart of dieper in je lichaam !! Blijf  je aandacht afwisselen naar je adem en het luisteren. Adem regelmatig op een dag diep in en rustig uit!! Dat maakt je hoofd leeg ....zonder gedachten....heerlijk. Fijn ook om dat regelmatig in de natuur te doen!!

Sta open voor wat je hoort....dus luister zuiver en oordeel niet over wat je hoort....onthou en observeer je gedachten! Controleer je gedachten op je eigen negativiteit je klachten etc.Kijk welke gedachten oke zijn en welke je zou willen veranderen!

Zorg dat je een ander niet beoordeelt of benadeelt bij het tot stand brengen van je wensen. 

Luister en observeer omdat je via allerlei wegen tips kan krijgen, een vriend of vriendin die je iets zegt wat een eyeopener is. Twee mensen voeren een gesprek wat je hoort terwijl je langs loopt en zeggen een zinnetje wat je net weer even verder helpt met je vraagstuk. 

Je hoort  een liedje op de radio, ziet een plaatje op een billboard, leest een verhaal in een tijdschrift, een film, een boek wat je trekt, een plek waar je in een keer heen wil, een dier wat je wel erg vaak tegen komt of op een gekke plek, of een veertje , een droom , beelden.....alles wijst je de weg!! Let op al je gedachten....spontane impulsen, ingevingen ...!!.We hoeven alleen maar te luisteren en ons best te doen om het te gaan begrijpen!! Let ook op voorgevoelens, een vermoeden!!Gelukkig is er nu google.......wat een snelweg!!

Alles helpt bij het ontdekken van de waarheid ...Iedereen en alle dingen!! besef dat we door delen onze identiteit gaan begrijpen!! Onze ware aard is eenheid en verbondenheid en niet individueel en afgescheiden!! 

Blijf zoeken naar het antwoord op je vraag/probleem! Geef niet op! Ontvluchten maakt het probleem groter!! Blijf je erbij ...en zoeken dan zal je de oplossing vinden!! Zet door anders blijft het je achtervolgen!! Vermijd bij conflicten een schijnbare overeen stemming!! Dat voorkomt vaak ontkenning,onjuistheid,dwang en geschipper!! als we luisteren naar onze innerlijke leiding krijgen we altijd antwoord op onze vragen! Kiezen wordt een stuk makkelijker!

Wees bewust van je positieve en negatieve gedachten waardoor je weet wat oke is en wat niet. Dus wees objectief en bestudeer je eigen zienswijze op waarheid. Waar kan ik mijn denkwijze, zienswijze veranderen?? Niet al onze aannames/overtuigingen zijn  berust op waarheid. Een goede graadmeter is of we door een overtuiging onrust in enige vorm ervaren!! Als dat zo is dan vergt het nader onderzoek!! We kunnen ons bevrijden van de tot dan toe voor waar aangenomen gedachten en gedrag over een bepaald onderwerp. Ook kan het zijn dat we terecht nare gevoelens hebben over een onderwerp omdat we het nog niet hebben eigen gemaakt en er nog wat over te leren valt!! Ook dat kunnen we dan bijsturen!! Natuurlijk hebben we ook terecht nare gevoelens om ons te beschermen.Belangrijk om dus bewust te zijn welke gevoelens kloppen en welke niet.


Anderzijds bestaan er geen problemen alleen groeimogelijkheden en daarom gaan de dingen zoals ze gaan!! Om te groeien!! Elk probleem ligt altijd in onze eigen gedachten!! In wezen zijn er geen vijanden omdat we gewoon van elkaar leren. Als we bereid zijn onze gedachten te veranderen....., onze mind te openen......vinden we het antwoord!! Het antwoord komt altijd!! Forceer geen antwoorden....wees geduldig!!De antwoorden komen altijd op het juiste moment ...als alles in je aanwezig is wat nodig is voor het begrip!! Stap voor stap!!

Volg je de weg van je hart dan zul je  een heerlijk avontuurlijk leven ervaren!!Dus neem de tijd om te leren luisteren naar de innerlijke stem die je altijd zacht positief de weg wijst!! Bij elke vraag die je jezelf stelt let op dat de antwoorden gebaseerd zijn op vrede, rust  en harmonie!!Alle antwoorden gebaseerd op angst zijn de onjuiste antwoorden!! Dus leer luisteren naar de kalme rustgevende stem die motiveert en geruststellend is. 

Je kunt  je ook concentreren op je navel. De zetel van onze levenskracht. Als je aan je vraag of situatie denkt ...voel je dan druk of gemak. Volg het  gevoel  dat je blij maakt. Dat is de flow en pure vreugde. Wind in je zeilen. Zo maakt intuïtie je leven easy going en bereik je veel makkelijker je doel. Blijf in gedachten wel focussen op je doel. Ook je planning van je dagelijks dingen verloopt veel makkelijker omdat als je je innerlijke leiding gebruikt je gedaan krijgt wat nodig is die dag!! Je leven verloopt dan volgens synchroniciteit en een heerlijke flow.

Op momenten dat je zonder gedachten de eenheid, rust en heelheid ervaart weet je dat dat de staat van verlichting is. Dualiteit lost op. Eerst zijn het momenten en door oefening en meer bewustwording wordt het een staat van zijn! Voor een ieder binnen handbereik! 

Net als alle andere vaardigheden in het leven is oefenen,geduld en volharding  nodig om het je eigen te maken. Observeer jezelf en alles wat op je pad komt rustig. Neem bijvoorbeeld een klein notitie boekje mee om je ervaringen op te schrijven.Oefen eerst met wegwijzers die geen kwaad kunnen voordat je het op de grote weg gebruikt zal ik maar zeggen. Leer hoe het voor jou werkt en neem de tijd ervoor. Onmisbaar voor een heerlijk leven.

Boeken :          Luisteren naar je innerlijke stem - Lee Coit ( Ankh-Hermes)


                      Gebruik je innerlijke kracht  van  Louise Hay   

                      Vertrouw je gevoel van Sonia Choquette