Magic Help For Life.

Gratis hulp bij inzicht op het leven en meer .

                                                      Balans


 

Alle ballen in de lucht houden lijkt op dit filmpje vanzelf te gaan. Deze jongen heeft daar heel veel voor moeten oefenen om dat te kunnen om de balans te kunnen houden. 

In balans zijn we als we innerlijke vrede, rust ervaren en de dingen vanzelf ontspannen gaan.....in harmonie....in een flow. Echter zijn we nooit helemaal in balans ..zelfs niet als we echt gelukkig zijn! Ieder dag moeten we wel even onze rust hier of daar herstellen. Anders zou het wel erg saai worden toch! 

Echte problematische onbalans in meer of mindere mate is echter andere koek! Als dingen té lang niet lekker lopen dan kunnen we daar goed last van krijgen. De eerste tekenen zijn kortaf zijn ,snel geïrriteerd zijn, ontevredenheid en tranen laten zich ook te vaak zien.

Dan moeten we echt op ons hoofd gaan krabben wat we anders kunnen doen om ons weer prettig te voelen. Waar zit of zitten de problemen. Is het in ons gedrag, onze gedachten, onze beperkte zienswijze, zit het in ons zelfbeeld, ons werk, onze relaties?? Of in meerdere zaken?? Of ben je nog nooit echt in balans en gelukkig geweest?? Onthoud dat hoe je er ook voor staat ..er zijn altijd lichtpuntjes te vinden! Zie ze en bouw daarop....begin met je problemen te bespreken met anderen. Kies iemand die je vertrouwd en laat je helpen om je leven weer in balans te brengen.

Zoek de balans in alle facetten van het mens zijn:

Tijd voor werk , hobby's , creatief bezig zijn en ontspanning, Tijd voor relaties, Tijd om alleen te zijn, Tijd voor stilte en eventueel meditatie, Tijd voor sociale activiteiten , Tijd voor beweging. Vereenvoudigen van je leven en meer structuur aanbrengen kan zeer verhelderend werken en zelfs je probleem voor een groot deel oplossen als het niet al te ernstig is.  

Structuur in de volgende zaken geeft al veel rust en meer tijd voor plezier: 

Op vaste tijden opstaan (ochtendstond heeft Goud in de mond . Dit gezegde is maar al te waar. Vroeg opstaan geeft je een voorsprong op alles), eten en naar bed op werkdagen.

Ook steeds terugkomende activiteiten op vaste tijden waar dat kan is handig.

Orden je huis en geef alles een vaste plek, dat scheelt veel tijd!  Ruim op en of geef weg wat je toch niet gebruikt! Hou het wel gezellig naar behoefte … dus alles weggeven is ook niet nodig. Dus orden je kasten, kleding, computer, werkplek maak het praktisch zodat je alles direct kunt vinden.

Zorg ervoor dat iedere medebewoner zijn eigen geordende plekje heeft waar hij of zij zijn eigen dingen kan doen. 

Ruim ook allemaal je spullen op die je niet meer gebruikt. Kleine moeite en het scheelt je veel tijd. Laat iedereen ook zijn taken hebben in het geheel van de woonsituatie. Wel zo eerlijk. Voor kinderen geldt jong geleerd oud gedaan.

Boodschappen kun je bijvoorbeeld 1 keer in de week doen en maak een geordende lijst volgens de looproute in de supermarkt en eventuele andere winkels zodat je  makkelijk alles kan pakken. Zorg ook dat je voorraad aangevuld blijft, dan grijp je nooit mis.

Handig om soms extra te koken en het te bewaren in de diepvries ( als je die hebt) voor drukte of als je geen puf hebt om te koken.

Maak bijvoorbeeld een week of maandplanning. Ergens ophangen kan handig zijn. Vergeet niet om flexibel te zijn waar nodig....lekker freewheelen , dan pak je later je rooster weer op. In gedachten houden van richtlijnen als rust, regelmaat, voldoende pauze en lol zijn onmisbaar. Focus op 1 ding tegelijk met een ontspannen houding en aandacht op wat je doet. Blij in het nu , in het moment en dwaal niet af met je gedachten naar verleden of toekomst. Discipline is nog steeds een sleutel naar inzicht en vrijheid.  Zo ontdek je je eigenheid en stap voor stap leven via je intuïtie. De sleutel van een gelukkig leven.

Vergeet niet om een brandblusser, een verbanddoos en rookmelders in je huis te hebben!!


 


Wanneer je het onderhoud van het huishouden meeneemt in de planning scheelt dat ook een hoop gedoe en geeft het je ook een heerlijke plek om te zijn! Onderhouden en gezellig op jouw manier! 

Deze vorm van structuur lijkt vervelend maar is precies het tegenovergestelde omdat het er voor zorgt dat je meer tijd hebt voor dingen die je echt graag doet met plezier!!Realiseer ook dat je niet altijd de leider kan zijn en dat je soms ook moet volgen en andersom!!


Realiseer je ook dat het leven een golfbeweging is net als de seizoenen van geboorte, groei, oogst en verval om dan weer geboren te worden etc. Dat maakt het ook avontuurlijk, interessant en zoo de moeite waard. 


Als het écht mis is...…!! Ja dan.....??Niet iedereen kan zich voorstellen hoe dat voelt!!

Radeloos,redeloos,hopeloos,verloren,angstig,depressief,negatief, destructief...….Niets lijkt meer mogelijk. Voor zo lang als het duurt gebruik je adem ..diep in en rustig uit..dat maakt het proces makkelijker voor je. Blijf ook rustig bezig en in beweging...met de noodzakelijke rust tussen door.

Zoek....naar de lichtpuntjes, die er altijd zijn!! Al is het nog zo klein! Zorg ervoor dat je inzicht krijgt in je gedachtenpatronen. Gedachten die je geen goed doen kan je dan lekker omdenken, omdraaien …zodat je via je adem als voertuig naar je midden, je buik, je centrum, je Ki-punt , je Chi of zielsverbinding alles kan veranderen wat je maar wilt.

Kijk goed …geef niet zo maar op. In het begin als je dingen wilt veranderen is het lastig omdat je nog niet alles kan overzien. Werk met geduld aan alle stapjes en dan zal je zien dat de puzzelstukjes steeds meer een geheel vormen. Wie volhard die overwint de obstakels en slaagt.  Hou vol en ga door. Je bent zeker niet de enige en hulp zal er ook altijd zijn. Vraag maar rond en laat niet je kop hangen als het niet snel lukt. Zoek naar die hulp die je nodig hebt en zorg ervoor dat het mensen zijn die je vertrouwt en waar je je prettig bij voelt . Overtuig jezelf ervan dat ze je ook goed verder kunnen helpen.

Want onthoud goed....,dat na de regen er altijd weer de zon zal zijn. En dat is niet zo maar een gezegde....!! Nee dat is een universele wet , een vaststaande zekerheid...die zorgt voor de herstellende pret. 

Als je het lichtpuntje weer kan zien...dan is alles wat er mis is weer leefbaar te maken, als je het wil zien. Wees lief en zacht voor jezelf en ieder ander....,hou dus van jezelf en alles wat leeft groeit en bloeit. Dan kan je weer gelukkig zijn op je levenspad. Met wat inzicht zie je al gauw dat het leven een golfbeweging is net als de seizoenen die het zo leuk maken. Blij om er te zijn!!

Balans na 1 januari 2020

Om nu de balans in je leven te houden is even iets lastiger. Dat heeft te maken met de kosmos die ons in een andere manier van functioneren duwt als het ware. Waar het nu om gaat is dat we werkelijk met z'n allen vanuit ons hartbewustzijn gaan leven. Hartbewustzijn wil zeggen dat we echt de dingen doen waar we voor bedoeld zijn. De dingen waar we blij van worden , onze talenten vormgeven waar we en blij van worden en waar we steeds vaardiger in kunnen worden als we ons best doen. Dus niet meer aanpassen , het anderen alleen maar naar de zin maken terwijl je er zelf geen lol aan beleeft, een baan alleen voor het geld, meewerken aan dingen waar je niet achter staat, school waar je het eigenlijk niet naar je zin hebt, vrienden waar je niet jezelf bij kunt zijn, dingen doen omdat het zo hoort.

Het eigen maken van de universele wetten en ethische codes horen daar ook bij. We zijn met elkaar wereldwijd zover dat we gewoon hartelijk, liefdevol met elkaar willen omgaan en ook goed willen zorgen voor alles wat leeft groeit en bloeit. Simpel gezegd is het eigenlijk: Wees lief voor jezelf, ieder ander en alles wat er is, zorg voor een fijne manier van leven en wees lekker jezelf. Nou is dat makkelijk gezegd maar soms wel effe uitvogelen hoe je dat dan doen kan.

Boeken: 

The Power of Yes  van Toni G. Boehm 

The Power of positive No van William Ury 

De kracht van kwetsbaarheid , De moed van Imperfectie  en Sterker dan ooit van Brené Brown